Veelgestelde vragen Padelgames

Bij het enkelspel kun je in maximaal 1 klasse inschrijven. In het dubbelspel kun je zo vaak meedoen als jij zelf wilt. Het is dus mogelijk om in verschillende klassen tegelijkertijd te dubbelen. Dit kan met dezelfde partner of met verschillende partners. Je kunt ook meerdere keren in dezelfde PG-klasse dubbelen. Dit moet dan wel met verschillende partners zijn en je kunt (logischerwijs) niet tegen jezelf spelen.

Het puntensysteem is gebaseerd op het ELO-Rating systeem. Hier vind je een uitgebreide uitleg.

In één wedstrijdperiode kun je twee keer tegen dezelfde tegenstander spelen. Eén keer thuis en één keer uit. De tweede wedstrijd kan alleen worden aangemaakt door de speler die de eerste wedstrijd niet heeft aangemaakt.

Promoveren en degraderen gaat pas in vanaf 2024. Op de helft van ieder kwartaal wordt dan bij elke ranglijst bepaald waar de promotie- en degradatiestreep komt te liggen. Vanaf dat moment zijn die strepen ook zichtbaar op de ranglijst. Daarnaast krijgen de spelers die virtueel op promoveren staan een groene P achter hun naam en krijgen de spelers die op degraderen staan een rode D achter hun naam.

Wanneer je door een vakantie, blessure of iets anders tijdelijk geen wedstrijden kunt spelen, kun je dit aangeven bij je beschikbaarheid. Zo weten de andere spelers dat ook en zullen ze geen contact met je opnemen. Druk op de ronde 'account-knop' rechtsboven in het scherm. Vervolgens ga je naar 'Beschikbaarheid'. Hier kun je een actuele beschikbaarheid aanmaken met alle velden op rood.

Ja. De volledige poule wordt in de App weergegeven bij de ranglijst. Spelers of duo's die nog geen wedstrijd hebben gespeeld, hebben nog geen ranking en staan onderaan de ranglijst weergegeven.

Nee. Je kunt zoveel wedstrijden spelen als je zelf wilt.