Uitleg over de App

Bekijk onderstaande video om te zien hoe de Padel Games app precies werkt en welke functies je kunt gebruiken.
Onder de video vind je een geschreven uitleg.

  • Om mee te doen download je de Padel Games App op je telefoon. Je kunt in de App- of Playstore van je telefoon zoeken op ‘Padel Games’. 
  • Wanneer je de App opent maak je een eigen account aan. Spelers kunnen meedoen met de Padel Games vanaf 17 jaar.
  • Als je succesvol bent aangemeld kun je inloggen met je mailadres en aangemaakte wachtwoord. Je krijgt direct een persoonlijk PG-nummer toegewezen (PG-123456-NL).
  • Je hebt nu een eigen account, maar om mee te kunnen doen aan onderdelen moet je je inschrijven voor een wedstrijdperiode. De eerste wedstrijdperiode is van 01-01-2023 tot 01-01-2024. Vanaf 2024 duurt een wedstrijdperiode 1 kwartaal. Om je in te schrijven ga je via de ronde account-knop rechtsboven naar de knop inschrijvingen.
  • Meespelen met de Padel Games is gratis.
  • Na het succesvol inschrijven voor een wedstrijdperiode en het opgeven voor het eerste onderdeel, is het direct mogelijk om je op te geven voor extra onderdelen. Dit kan door op de ronde 'account-knop' te drukken rechtsboven in het scherm. Vervolgens zie je de knop onderdelen staan.
    Voor het enkelspel kun je je maximaal één keer inschrijven in een door jou gekozen PG-klasse. Voor het dubbelspel geldt geen maximum. Je kunt dus onbeperkt met verschillende dubbelpartners meedoen in verschillende klassen. Het is ook mogelijk om met verschillende partners tegelijkertijd in dezelfde klasse te spelen. Met iedere dubbelpartner ben je een apart team en sta je op een andere plek op de ranglijst. Als je meerdere keren in dezelfde dubbelklasse actief bent is het (vanzelfsprekend) niet mogelijk om tegen jezelf te spelen.
  • Bij het opgeven van een onderdeel vul je de volgende gegevens in:
    - Per wanneer je wilt deelnemen (dat kan per direct).
    - Het onderdeel waaraan je meedoet.
    - De klasse waarin je wilt meedoen.
  • Bij het dubbelspel wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Alle verschillende koppels (man-man, vrouw-vrouw, man-vrouw) spelen dus in dezelfde poule. Ieder dubbelkoppel heeft dus ook twee thuisspelende clubs (dit kan in theorie dezelfde vereniging zijn, maar dat hoeft niet).
  • Bij de knop ranglijst zie je alle andere deelnemers (of duo’s) die in dezelfde klasse spelen en dus met jou een poule vormen. In deze ranglijst kun je op zoek naar mogelijke tegenstanders. Je kunt zoeken op o.a. geslacht, leeftijd, afstand, ondergrond en beschikbaarheid. Wanneer je op een speler (of duo) drukt krijg je meer informatie te zien en heb je de mogelijkheid om te chatten. Deelnemers uit de poule kunnen ook met jou contact opnemen door een bericht te sturen. Onder de knop chats worden alle gesprekken bewaard. Daarnaast krijg je op de homepagina ook wedstrijdvoorstellen aangeboden en je kunt zelf instellen aan welke criteria deze voorstellen moeten voldoen.
  • Met je tegenstander overleg je waar en wanneer de wedstrijd wordt gespeeld. Dit bepalen jullie helemaal zelf. Het hangt natuurlijk wel af van de mogelijkheden bij jouw thuisspelende vereniging en die van je tegenstander. Stem van tevoren ook in grote lijnen af welke regels van toepassing zijn op jullie wedstrijd:
    - Is de baan lang genoeg gereserveerd voor een hele wedstrijd?
    - Spelen jullie op tijd? (wanneer de baan maar beperkt beschikbaar is)
    - Tellen jullie de games door na de eerste set of begint er een nieuwe set?
    - Is de derde set een super-tiebreak of een volledige set?
    - Spelen jullie bij deuce winnend punt of voordeel/nadeel?
    - En, wie neemt de ballen mee? :)
  • Als je tot overeenstemming bent gekomen met je tegenstander, is het tijd om de wedstrijd officieel te maken en in te plannen in de App. Dit kan door onder in het scherm naar de pagina mijn games te gaan op het + teken te drukken. Wanneer de tegenstander het wedstrijdvoorstel heeft geaccepteerd, is de wedstrijd officieel en daarmee terug te vinden onder geplande wedstrijden.
  • Ondertussen kun je verder zoeken naar nieuwe tegenstanders. Je kunt onbeperkt contact leggen met andere spelers en wedstrijden inplannen. Dit heb je helemaal zelf in de hand.
  • Na het spelen van de wedstrijd voert één van de spelers de uitslag in onder de knop mijn games. De punten worden toegekend op de ranglijst.
  • Vanaf 2024 geldt dat aan het eind van ieder kwartaal een klein gedeelte aan de bovenkant van de ranglijst promoveert naar één hogere TG-klasse en een klein gedeelte aan de onderkant van de ranglijst degradeert naar één lagere TG-klasse.
    Op de helft van ieder kwartaal krijgen de spelers die virtueel op promoveren staan een groene ‘P’ achter hun naam op de ranglijst. De spelers die virtueel op degraderen staan krijgen een rode ‘D’ achter hun naam op de ranglijst.
  • Er worden prijzen uitgereikt aan de beste spelers/duo’s. Daarnaast is er ook zeker aandacht voor andere bijzondere prestaties (bijvoorbeeld op basis van leeftijd of aantal gespeelde wedstrijden).